miercuri, 13 decembrie 2017

ARDUINO - Ce găsim pe placa electronica Arduino?

Sunt foarte multe variante de placi arduino, dar in majoritatea cazurilor veți găsi următoarele componente:


POWER și COMUNICAȚIA USB – alimentarea poate fi o sursă externă ( 2 ) sau se poate lua tensiunea necesară din conexiunea USB (1) care de asemenea face legătura dintre partea software și placa electronică. Mare atenție când folosiți sursa de alimentare externă, tensiunea acesteia trebuie să fie cuprinsă între 6 – 12 V .

Pinii 3V3(5), 5V (4), GND(3), AnalogIn(6), Digital PWM(7,8), Aref (9) – sunt foarte bine gândiți pentru că puteți să vă conectați la ei cu simple fire. La majoritatea plăcilor Arduino acești pini, dar și ceilalți, sunt marcați vizibil pe placa.
·         GND = masa;
·         5V si 3V3 = sunt pini la care avem o tensiune de 5V respectiv 3V3 pe care o putem folosi pentru a alimenta altceva.
·         AnalogIn = cu acești pini putem citi date analogice de la diferiți senzori analogici si transformate în date digitale.
·         Digital PWM = acești pini sunt pentru a primi și transmite date la/către diferite componente;
·         Aref = referința analogica. Este utilizată pentru a seta o referință externă pentru limita superioara .

Reset Button ( 10 ) – în cazul în care placa se blochează si nu mai rulează codul apăsăm acest buton și programul va începe de la început.

Power LED Indicator (11) – ne arată dacă placa este alimentată sau nu

Tx, Rx (12) – sunt pinii de comunicație. Aceștia ne arată dacă se recepționează sau transmit date.

Main IC (13) – microcontroller-ul

Voltage Regulator (14)  – în cazul în care alimentăm placa de la o sursă externă având tensiunea cuprinsă între 12 -19V acesta nu lasă să pătrundă decât tensiunea necesară placii fără să o distrugă, dar daca tensiunea este mai mare de 20V acesta se va arde și cu mari sanse se va strica și placa arduino.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu